DISTRIBUIȚI
risingsunchatsworth.co.za

Un judecător din statul Maryland l-a condamnat marţi la cinci sentinţe de închisoare pe viaţă pe autorul unui atac armat soldat cu cinci morţi asupra redacţiei Capital Gazette, din Annapolis, în 2018, fără posibilitatea eliberării condiţionate, a anunţat biroul procurorului din comitatul Anne Arundel, relatează Reuters, potrivit agerpres

Un juriu a decis, în iulie, că Jarrod Ramos poate fi considerat responsabil din punct de vedere penal de comiterea masacrului, unul dintre cele mai sângeroase atacuri derulate vreodată asupra unei media americane.


Citește și : Pfizer pregăteşte o pastilă anti-COVID-19

Ramos a pledat vinovat în octombrie 2019 la 23 de capete de acuzare, inclusiv cinci pentru crimă de gradul întâi, dar a invocat faptul că nu poate fi tras la răspundere penal pentru actele comise, din cauza unei boli mintale. Juriul a respins această strategie a apărării de a invoca o boală mintală, după doar câteva ore de deliberare.

Atacul armat a avut loc pe 28 iunie 2018, când Ramos a intrat în redacţia Capital Gazette, din Annapolis, şi i-a împuşcat mortal pe editorul adjunct al ziarului, Rob Hiaasen (59 de ani), pe jurnaliştii Wendi Winters (65 de ani), Gerald Fischman (61 de ani) şi John McNamara (56 de ani), precum şi pe asistenta de vânzări Rebecca Smith (34 de ani).

Citește și : UE deblochează 5,4 miliarde de euro pentru a ajuta statele membre

Ramos purtase o lungă bătălie legală cu ziarul din cauza unui articol publicat despre el, iar în cele din urmă procesul lui nu a avut sorţi de izbândă.

Procesul a fost amânat de mai multe ori, parţial din cauza pandemiei de coronavirus. În caz că juriul ar fi ajuns la concluzia că Ramos suferea de o boală mintală la momentul atacului, el ar fi putut primi o sentinţă în urma căreia să fie internat într-o instituţie psihiatrică.