DISTRIBUIȚI
BBC

Cinci poliţişti au fost răniţi în cursul nopţii în cadrul violenţelor care au însoţit pe alocuri protestele împotriva noilor restricţii anticoronavirus din regatul Ţărilor de Jos, relatează duminică dpa, potrivit agerpres.

În mai multe oraşe olandeze au fost raportate perturbări cum ar fi mici incendii declanşate de artificii aruncate de protestatari sau distrugerea de semne de trafic. În cel puţin un caz o persoană a aruncat o piatră pe geamul unei ambulanţe care transporta un pacient.


Citește și : Nave de patrulare americane, destinate să consolideze Forţele maritime ucrainene în Marea Neagră

Poliţia a anunţat pe Twitter că au fost operate şapte arestări. Agenţii au fost ajutaţi să „restaureze ordinea publică” de unităţi călare şi de câini poliţişti.

Protestele pe alocuri violente au continuat în mai multe oraşe olandeze după ce vineri şi sâmbătă devreme s-au concentrat la Rotterdam, unde poliţia a tras asupra mulţimii şi patru oameni au fost duşi la spital cu răni provocate de gloanţe, notează dpa.

Sâmbătă reţelele sociale erau pline de apeluri la manifestaţii şi confruntări cu poliţia, ceea ce a determinat o prezenţă sporită a forţelor de ordine la Amsterdam şi Rotterdam.

Citește și : SUA avertizează grupul de mercenari Wagner împotriva unei ingerinţe în Mali

Săptămâna trecută autorităţile olandeze au reintrodus o serie de măsuri ca purtarea măştilor şi închiderea barurilor şi restaurantelor la ora 8 seara, după ce, în pofida unei rate de vaccinare cu schema completă de circa 85%, infectările cu noul coronavirus au doborât record după record, pe fondul renunţării la „distanţarea socială” în septembrie.