DISTRIBUIȚI

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin alte 30 au fost date dispărute după ce o rupere de nori a declanşat miercuri dimineaţă ploi abundente care au devastat părţi dintr-un sat izolat din regiunea indiană Jammu şi Caşmir, au precizat autorităţile locale, potrivit DPA, scrie agerpres.

Cinci cadavre au fost recuperate până în momentul de faţă, iar 36 de persoane din satul Honjar Dacchan sunt date dispărute, a precizat un înalt oficial din poliţia districtului Kishtwar, Shafqat Bhat.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Mai multe construcţii, printre care şi opt locuinţe, au fost luate de viiturile formate în urma ploilor torenţiale, a relatat postul de ştiri NDTV.

Bhat a precizat că se depun eforturi pentru localizarea persoanelor date dispărute.

Întrucât sunt prognozate precipitaţii suplimentare în următoarele zile, autorităţile districtuale le-au recomandat rezidenţilor care locuiesc de-a lungul cursurilor de apă şi în zonele predispuse la alunecări de teren să rămâne vigilente.

Biroul local de meteorologie din Srinagar a emis o alertă, avertizând în legătură cu ploi pe arii extinse care ar putea provoca viituri, inundaţii şi alunecări de teren, precum şi fenomenul de saturaţie apei din sol în regiunile joase din anumite părţi din regiunea administrativă Jammu şi Caşmir.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt un fenomen frecvent în timpul sezonului musonic din India, care durează din iunie până în octombrie.

Precipitaţiile sunt vitale pentru agricultură, dar produc deseori pagube însemnate asupra proprietăţilor şi recoltelor şi duc la pierderea a sute de vieţi omeneşti.