DISTRIBUIȚI
Anadolu

Cinci persoane, între care trei sirieni, au fost arestate luni în provincia Izmir, sud-vestul Turciei, după un accident rutier care a provocat moartea a 22 de migranţi ilegali, a informat agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, potrivit agerpres.

Douăzeci şi două de persoane, între care şi copii, şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite duminică în Turcia, în momentul în care un vehicul care transporta migranţi a părăsit drumul şi s-a prăbuşit într-un râu, de la o înălţime de câţiva metri.


Citeşte şi: Cod roşu de vreme severă în Franţa. Cel puţin cinci oameni au murit – VIDEO

Naţionalitatea migranţilor nu se cunoştea încă luni. Se pare că aceştia se îndreptau către zona de coastă, probabil către peninsula Dilek, situată la câţiva kilometri de insula greacă Samos.

Şoferul, un turc în vârstă de 35 de ani, a supravieţuit şi, de pe patul de spital, a declarat poliţiei că a virat brusc pentru a evita coliziunea cu un vehicul care venea din direcţia opusă, a informat agenţia de presă DHA.

Citeşte şi: CSU suferă o înfrângere istorică în Bavaria

Agenţia a precizat că şoferul se numără printre persoanele arestate.

Turcia este un important punct de tranzit pentru migranţii din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa care doresc să ajungă în Europa via Grecia.

Un milion de migranţi au trecut din Turcia în Grecia în 2015, provocând o criză care s-a încheiat cu un acord între UE şi Ankara. De atunci, numărul de migranţi care au urmat această rută a scăzut drastic, însă anul acesta, în Grecia au ajuns circa 25.000 de persoane şi 118 persoane au murit încercând să ajungă pe mare din Turcia în Grecia.