DISTRIBUIȚI

Cinci pacienţi au murit vineri într-un incendiu izbucnit în secţia pentru COVID-19 a unui spital din India, informează Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul s-a produs în dimineaţa zilei la unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din oraşul Rajkot din statul Gujarat (vest). Cel mai probabil, la originea incendiului s-a aflat un scurtcircuit, a indicat un responsabil guvernamental, Udit Agarwal.


Citește și: Donald Trump și-a anunțat plecarea de la Casa Albă

Trei dintre pacienţi au murit pe loc, iar ceilalţi doi în ambulanţă, a menţionat Agarwal. În unitatea de terapie intensivă se mai aflau doi pacienţi care au scăpat nevătămaţi.

La vestea tragediei, Curtea supremă a Indiei a cerut guvernelor locale şi federal să prezinte explicaţii detaliate în legătură cu recurenţa incendiilor din spitale.

În august, opt pacienţi cu COVID-19 au fost ucişi într-un incendiu în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Ahmedabad, cel mai mare oraş din Gujarat.

Premierul Narendra Modi, originar din Gujarat, s-a declarat îndurerat de pierderea de vieţi omeneşti, într-un mesaj difuzat pe Twitter după incendiul de vineri.

Sâmbătă, premierul indian urmează să viziteze trei companii care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, inclusiv una situată în Gujarat.

Citește și: Parlamentul European cere RETRAGEREA trupelor turce din Cipru

India – care are 1,3 miliarde de locuitori – a înregistrat de la debutul pandemiei 9,3 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi peste 135.000 de decese (43.082 cazuri noi şi 492 decese în ultimele 24 de ore).

Incendiile soldate cu victime sunt frecvente în India din cauza echipamentelor electrice necorespunzătoare sau îmbătrânite, la care se adaugă lipsa măsurilor de siguranţă şi a ieşirilor de incendiu.