DISTRIBUIȚI

Cinci medici şi peste 20 de pacienţi au fost arestaţi la Hong Kong pentru deţinerea de certificate false de scutire de la vaccinarea împotriva COVID-19, a anunţat joi poliţia locală, potrivit AFP, scrie agerpres

Deşi vaccinul nu este obligatoriu, Hong Kong-ul foloseşte un sistem de cod QR care interzice accesul persoanelor nevaccinate în majoritatea instituţiilor publice.


Citește și : Londra promite ajutorul său militar Ucrainei până la victorie

Doar persoanele care deţin un certificat de scutire eliberat de un medic pot avea acces la ele.

Poliţia din Hong Kong a anunţat arestarea a cinci medici, trei infirmieri şi 22 de pacienţi pentru „conspiraţie în vederea fraudării”. Aceştia riscă până la 14 ani de închisoare.

Medicii sunt acuzaţi că au eliberat peste 24.000 de certificate, pentru sume cuprinse între câteva zeci şi câteva sute de dolari, fără a ţine cont de regulile de scutire.

„Cetăţenii care evită vaccinarea prin fabricarea de certificate false pun în pericol siguranţa şi sănătatea publică”, a declarat Cheung Man-Chun, un responsabil din cadrul poliţiei.

Citește și : După reparaţii, test reuşit la sol pentru racheta pe care NASA o va trimite spre Lună

 

Circa 90% din populaţie este vaccinată complet împotriva COVID-19 la Hong Kong, unde restricţiile sanitare sunt deosebit de dure şi sunt însoţite de supraveghere electronică.