DISTRIBUIȚI
27 July 2021, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: A dark cloud of smoke rises above the Chempark. After an explosion, fire brigade, rescue forces and police are currently in large-scale operation, the police explained. Due to the damage, the busy motorway A1 near Leverkusen has been closed. Photo: Oliver Berg/dpa (Photo by Oliver Berg/picture alliance via Getty Images)

Cinci angajaţi sunt daţi dispăruţi şi alţi câţiva au fost răniţi, unii dintre ei grav, într-o explozie care a zguduit marţi un parc industrial din oraşul german Leverkusen, în vestul ţării, provocând o importantă degajare de fum, a anunţat operatorul parcului, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.   

Explozia s-a produs la ora locală 09:40 (07:40 GMT), a indicat compania Currenta.


Citește și : Medicii avertizează că pandemia ‘a scăpat din nou de sub control’ în Turcia

Explozia, însoţită de un zgomot puternic, a provocat un incendiu la un depozit de carburanţi al unei uzine de incinerare a deşeurilor.

‘Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen’, anunţa un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.

‘Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise’, adaugă mesajul citat de AFP, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.

Evenimentul a fost clasificat în categoria ‘pericol extrem’ de către aplicaţia naţională de alertă la catastrofe.

Citește și : Vaccin sau test obligatoriu pentru funcţionarii municipali din New York

Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există ‘pagube importante’ şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

Peste 30 de companii chimice sunt prezente la Chempark din Leverkusen, printre care Covestro, Bayer, Lanxess şi Arlanxeo.