DISTRIBUIȚI

Cinci piraţi informatici chinezi şi doi oameni de afaceri malaezieni au fost inculpaţi în Statele Unite pentru o campanie de intruziuni informatice ce a vizat în special sectorul jocurilor video, a anunţat miercuri Departamentul Justiţiei american, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Doi hackeri chinezi au fost inculpaţi încă din august 2019 după atacuri împotriva unor companii din sectorul tehnologic, dar şi al jocurilor video în Statele Unite, Franţa, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud.


Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

Doi dintre complicii lor, oameni de afaceri din Malaezia, au fost inculpaţi un an mai târziu şi arestaţi luni în ţara lor la cererea Statelor Unite pentru a fi extrădaţi, a precizat ministerul într-un comunicat.

Alţi trei chinezi au fost de asemenea inculpaţi în această vară. Ei sunt suspectaţi că au introdus programe malware în reţelele a o sută de entităţi, companii americane sau asiatice, dar şi o asociaţie internaţională de luptă împotriva sărăciei sau având legătură cu militanţi pro-democraţie din Hong Kong.

Cei cinci chinezi nu au fost arestaţi şi probabil că se află în China, au declarat autorităţile americane.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Operaţiunile lor nu erau conduse de guvernul de la Beijing, dar unul dintre hackeri s-a lăudat că este protejat de serviciile de securitate chineze, potrivit rechizitoriului.

„Unii dintre aceşti infractori credeau că asocierea lor cu Republica Populară Chineză reprezenta o carte albă pentru a pirata şi fura în întreaga lume”, a deplâns un înalt responsabil al ministerului, procurorul Michael Sherwin, citat în comunicat.