DISTRIBUIȚI
The Conflict Archives - WordPress.com

Poliţia cehă a anunţat joi că a inculpat cinci cetăţeni cehi pentru terorism, pentru presupusa lor implicare în conflictul militar din estul Ucrainei, potrivit AFP, scrie agerpres

Cei cinci cehi au fost arestaţi miercuri şi acuzaţi de participare la conflict de partea autoproclamatei ‘Republici Populare Doneţk’, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrul ceh de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCOZ), Jaroslav Ibehej.


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

”NCOZ i-a inculpat pentru atac terorist, participare la un grup terorist, finanţarea terorismului şi sprijinirea şi promovarea terorismului”, a precizat Ibehej într-un comunicat publicat pe website-ul poliţiei cehe.

Această decizie a intervenit pe fondul intensificării confruntărilor între armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi care controlează două regiuni din estul Ucrainei.

Kievul luptă contra separatiştilor pro-ruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, anul anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

Poliţia cehă a insistat pe faptul că arestările nu au nicio legătură cu criza diplomatică în desfăşurare între Praga şi Moscova, care a condus deja la expulzări reciproce de zeci de diplomaţi, în urma acuzaţiilor de implicare a spionilor ruşi într-o explozie mortală pe teritoriul Cehiei, în 2014.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public