DISTRIBUIȚI
Tiempo.com

Un ciclon tropical urmează să atingă zona de uscat în Tanzania şi Mozambic vineri dimineaţă, la doar o lună după ce un alt ciclon a devastat cel de-al doilea stat, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Tanzania (TMA), citată de DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozelor, până vineri după-amiază ciclonul Kenneth ar putea fi însoţit de rafale de vânt ce vor atinge între 100 şi 140 de kilometri la oră, a declarat joi Agnes Kijazi, director general al TMA.


Citește și : Uniunea Europeană acuză Rusia că ‘exacerbează’ tensiunile cu Ucraina

Ciclonul se va menţine pe continent până luni, a precizat Kijazi.

”Oamenii ar trebui să îşi ia toate măsurile de precauţie necesare pentru a se asigura că se află în siguranţă”, a spus ea adăugând că toate şcolile vor rămâne închise vineri.

Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a anunţat că există un ”risc semnificativ” de viituri şi inundaţii.

Peste 700.000 de persoane locuiesc în zonele aflate pe traiectoria ciclonului, în special în provincia Cabo Delgado din Mozambic, potrivit OCHA.

Comisarul regional Gelasius Byakanwa a declarat pentru DPA că aproximativ o mie de persoane s-au refugiat joi în diferite tabere şi adăposturi.

În luna martie, ciclonul Idai, a provocat inundaţii masive în urma cărora sute de persoane şi-au pierdut viaţa în Mozambic, Malawi şi Zimbabwe, iar alte câteva mii au fost strămutate.

Meteo-France a anunţat săptămâna aceasta că ciclonul Kenneth este „mult mai redus” în intensitate decât uraganul Idai şi nu va „atinge o zonă atât de populată şi vulnerabilă la riscul de inundaţii”.

Citește și : Coaliţia internaţională anti-jihadistă a ucis 1.600 de civili în orașul sirian Raqqa în timpul ofensivei sale din 2017 (raport)