DISTRIBUIȚI

Marina indiană a recuperat până în prezent cadavrele a 37 de persoane, aflate la bordul unui barje care s-a scufundat în largul metropolei Mumbai, după ce ciclonul Tauktae a lovit coastele vestice ale ţării, unde a făcut alte 81 de victime, informează DPA, potrivit agerpres.

Barja, deţinută de compania de stat Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), transporta 261 de persoane când s-a scufundat în zona unui zăcământ petrolier din larg luni seara.


Citeşte şi: Progresiştii americani vor să blocheze vânzarea de arme către Israel – Black News

Marina a reuşit să salveze 186 de persoane şi a găsit alte 15 cadavre în timpul operaţiunilor desfăşurate peste noapte, crescând bilanţul tragediei petrecute pe mare la 37, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al marinei, Vivek Madhwal.

Treizeci şi opt de persoane sunt încă date dispărute, însă numărul de morţi urmează probabil să crească pe măsură ce speranţele de a găsi supravieţuitori au început să se diminueze, odată ce operaţiunile de salvare au intrat în a patra zi.

Tauktae, cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea de două decenii, a atins uscatul în statul Gujarat luni seara, însoţit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri pe oră.

Bilanţul deceselor în alte incidente cauzate de ciclon – în special prăbuşiri de case sau copaci pe coastele Indiei – ajunsese joi la 81.

Citeşte şi: Un înalt oficial al Hamas se aşteaptă la un armistiţiu foarte curând – Black News

Cincizeci şi trei de persoane şi-au pierdut viaţa în Gujarat, 18 în Maharashtra, iar alte zece în Goa, Karnataka şi Kerala, au declarat responsabilii pentru gestionarea dezastrelor din aceste state.

Din cauza ciclonului, în Gujarat, circa 16.500 de case au fost avariate, peste 200.000 de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele, iar milioane au rămas fără curent electric.