DISTRIBUIȚI

Un ciclon tropical care s-a abătut asupra coastei de vest a Australiei a distrus mai multe case şi a lăsat fără electricitate zeci de mii de locuinţe în timpul nopţii, scăzând în intensitate luni dimineaţă, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit responsabililor locali, circa 70% din structurile din oraşul de coastă Kalbarri, situat la aproximativ 500 de kilometri la nord de capitala statului Australia de Vest, Perth, au fost avariate atunci când furtuna de categoria a treia a atins uscatul duminică seara.


Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

„Distrugerile provocate de ciclonul Seroja sunt generalizate şi severe”, a declarat reporterilor premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan.

Circa 40% din pagube au fost catalogate drept „majore”, au indicat serviciile de urgenţă din Western Australia.

Pe moment nu au fost raportate decese sau persoane rănite grav.

Eforturile de revenire la normal sunt în curs de desfăşurare, odată cu trecerea celui mai mare pericol, a precizat McGowan. Cu toate acestea, circa 31.500 de clienţi sunt încă privaţi de electricitate, o revenire la normal putând dura şi câteva zile.

Ciclonul tropical Seroja a fost retrogradat după ce a atins uscatul la furtună de categoria a doua, apoi la furtună tropicală, însoţită însă de ploi abundente şi vânturi puternice.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Regiunea era în alertă maximă din cauza furtunii în contextul în casele nu au fost construite pentru a rezista la cicloane tropicale, care de obicei nu avansează atât de mult spre sud.

„Acesta este un eveniment meteo rar pentru populaţia din sudul şi estul Australiei de Vest”, a declarat Biroul de Meteorologie.