DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Cel puţin 7 persoane au murit şi 5 sunt date dispărute în Sri Lanka după trecerea ciclonului ‘Ockhi’ care afectează această insulă şi sudul Indiei, unde sute de persoane au fost evacuate şi se aşteaptă ca situaţia să se agraveze în următoarele ore, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

În Sri Lanka, Centrul de Gestionare a Dezastrelor (DMC) a informat că numărul celor afectaţi de ploile şi vânturile puternice care au început miercuri seară în insulă este de 20.000.


‘Ockhi’ a distrus peste 200 de case şi a provocat pagube parţiale altor 3.000 de locuinţe din această mică ţară insulară unde autorităţile au evacuat sute de persoane în faţa pericolului producerii de alunecări de teren, potrivit DMC.

Citeşte şi: Rusia pregăteşte RETRAGEREA militară din Siria

Furtuna însoţită de vânturi de între 60 şi 70 de km/h a produs deja pagube infrastructurii şi clădirilor, mai ales din cauza copacilor prăbuşiţi în zona de vest şi sud a insulei unde se aşteaptă rafale de până la 100 de km/h în următoarele 24 de ore.

DMC a emis o alertă şi cu privire la posibile inundaţii.

În statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, au fost evacuate preventiv 315 persoane şi transferate în centre de adăpost din zonă. Potrivit serviciului meteo din India ciclonul s-a intensificat după trecerea sa prin Sri Lanka, devenind „o furtună severă”

Anul acesta ploile musonice au provocat cel puţin 212 de morţi şi 79 de dispăruţi în Sri Lanka.