DISTRIBUIȚI
Twitter

Ciclonul Nivar s-a abătut joi dimineaţă asupra coastei de sud-est a Indiei, însoţit de rafale de vânt puternice şi ploi torenţiale, a anunţat Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD), relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Nivar, clasificată ca o furtună ciclonică severă, a atins uscatul pe coasta teritoriului federal Puducherry cu viteze ale vântului cuprinse între 125 şi 130 de kilometri pe oră, conform IMD.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

Furtuna a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, iar ploile torenţiale au provocat inundaţii.

Mii de angajaţi ai serviciilor de intervenţie au fost trimişi înainte de sosirea ciclonului în zone din statele Tamil Nadu şi Andhra Pradesh, precum şi pe teritoriul Puducherry. Autorităţile locale au suspendat preventiv furnizarea de energie electrică pentru a limita pagubele la reţeaua de electricitate.

O femeie a murit în Tamil Nadu în momentul în care un zid s-a prăbuşit în urma ploilor abundente, a informat presa locală.

Furtuna a slăbit apoi în intensitate, viteza vânturilor ajungând la 100 de km/oră, în timp ce se îndrepta către nord şi nord-vest, în statul învecinat Tamil Nadu, lăsând în urma sa numeroase pagube.

Case cu acoperişuri de paie au fost distruse, la fel şi linii de electricitate în unele zone. Circulaţia feroviară şi rutieră a fost perturbată în urma ploilor abundente şi a copacilor căzuţi, a informat canalul de ştiri NDTV.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

Mai multe zone din capitala statului Tamil Nadu, Chennai, au fost inundate şi Departamentul pentru Meteorologie a declarat că în regiune vor continua să cadă precipitaţii în cursul zilei de joi.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din zone vulnerabile de-a lungul coastelor Puducherry şi Tamil Nadu şi duse în adăposturi înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

De asemenea, Departamentul pentru Meteorologie a avertizat în legătură cu marea agitată şi le-a cerut pescarilor să nu iasă în larg.