DISTRIBUIȚI
afp

Cel puţin 11 persoane au decedat în urma impactului unei furtuni tropicale severe care a lovit vineri zona de coastă din sud-estul Indiei, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ciclonul Gaja a atins zona de uscat la primele ore ale zilei de vineri, lovind zona de coastă din statul Tamil Nadu cu rafale de vânt de până la 120 de kilometri la oră şi ploi torenţiale, conform unui buletin informativ emis de Departamentul de meteorologie din India.


Citeşte şi: Prima ninsoare din iarna aceasta a paralizat traficul din New York – FOTO/VIDEO

Vântul puternic a doborât copaci şi stâlpi de electricitate şi a provocat daune mai multor case aflate în regiunea de coastă din Tamil Nadu, a relatat canalul de ştiri NDTV.

Potrivit informărilor iniţiale, cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea în urma prăbuşirii caselor în care se aflau, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din Tamil Nadu.

Bilanţul deceselor ar putea creşte pe măsură sunt centralizate rapoarte din diverse regiuni.

81.948 de persoane din zonele joase au fost evacuate şi mutate în peste 400 de adăposturi temporare în cadrul măsurilor de precauţie adoptate de autorităţi înainte ca ciclonul Gaja (”elefant”, în limba hindi) să lovească zona de uscat.

Citeşte şi: Coreea de Nord anunţă că a testat o armă de ‘înaltă tehnologie’

Alimentarea cu energie electrică a fost suspendată începând de joi seara în trei districte din regiunile costiere.

Ciclonul Gaja a fost retrogradat la furtună ciclonică în jurul orei locale 05.30 şi va scădea din intensitate pe măsură ce se deplasează spre vest, de-a lungul peninsulei indiene către Marea Arabiei, potrivit unui buletin meteorologic recent.

Ţărmul Indiei este afectat frecvent de trecerea cicloanelor, cel mai recent cel de acum o lună când opt persoane au murit şi s-au produs pagube materiale infrastructurilor în urma trecerii ciclonului Titli, calificat ca „foarte sever”.

În decembrie anul trecut, ciclonul Ochkhi a provocat moartea a 80 de persoane în sudul Indiei.