DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Numărul morţilor în urma trecerii puternicului ciclon Fani care a lovit în urmă cu o săptămână statul Odisha, din estul Indiei, a ajuns luni la 64, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ciclonul Fani s-a abătut în apropiere de oraşul-templu Puri pe data de 3 mai, fiind însoţit de vânturi care au atins viteze de circa 200 de kilometri la oră, înainte de a se îndrepta spre Bangladesh.


Citește și: Cutremur puternic în Panama, la granița cu Costa Rica

„Alte 23 de decese au fost confirmate în urma trecerii ciclonului, în plus faţă de cele 41 de decese înregistrare vinerea trecută. Decesele s-au produs în mare parte din cauza prăbuşirii caselor şi a copacilor”, a declarat un oficial al autorităţilor de gestionare a dezastrelor.

„Numai în districtul Puri au fost înregistrate 39 de decese. Bilanţul ar urma să crească în condiţiile în care alte cadavre ar putea fi găsite în zone izolate”, a mai spus el, adăugând că circa 240 de persoane au fost rănite.

Sute de mii de persoane în cele mai afectate districte din Puri, Khurda şi Cuttack, nu au electricitate, şi aprovizionarea cu apă potabilă este de asemenea afectată.

Mii de persoane rămase fără adăpost au primit alimente, precum şi bani şi prelate pentru a-şi construi adăposturi temporare.

Citește și: Deputatul împușcat pe străzile din Buenos Aires a murit

Autorităţile au reuşit să evacueze 1,2 milioane de persoane din statul Odisha înainte de sosirea ciclonului.

Ciclonul Fani se numără printre cele mai puternice furtuni care au lovit India în ultimele două decenii.

Peste 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în 1999 după ce un ciclon însoţit de vânturi de până la 260 kilometri pe oră s-a abătut asupra Odisha.