DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Bilanţul în urma ciclonului Fani care a lovit săptămâna trecută statul Odisha din estul Indiei a ajuns la 43 de decese, au indicat sâmbătă surse oficiale, citate de agenţia Xinhua, scrie agerpres.

Majoritatea deceselor au fost înregistrate în oraşul-templu Puri. De asemenea, şase persoane şi-au pierdut viaţa în Cuttack, cinci în Khordha, patru în Jajpur, patru în Mayurbhanj şi trei în Kendrapada.


Citește și : Rebelii houthi au început să se retragă din trei porturi yemenite de la Marea Roșie (oficial local)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de conducerea statului, 16 milioane de persoane au fost afectate de trecerea ciclonului Fani, iar numărul animalelor domestice care au murit în urma acestui fenomen a depăşit 3,4 milioane.

Numeroşi arbori au fost dezrădăcinaţi, ceea ce a condus la blocarea mai multor căi rutiere, în special în Khordha şi Bhubaneswar.

Ciclonul Fani a fost însoţit de vânturi care au atins viteze de aproximativ 200 de kilometri la oră.

Bilanţul deceselor ar fi putut fi mult mai mare dacă autorităţile nu ar fi ordonat evacuări masive ale populaţiei din zonele afectate cu câteva zile înainte ca acest ciclon să se abată asupra subcontinentului asiatic. Aproximativ 1 milion de persoane au scăpat nevătămate după ce au fost transferate în centre special amenajate.

Sezonul cicloanelor din Golful Bengal poate să dureze din aprilie până în decembrie, iar multe furtuni pot să devină letale pentru populaţia locală.

Citește și : Atac armat la un hotel de cinci stele în sud-vestul Pakistanului

În 1999, un super-ciclon s-a abătut asupra regiunilor costiere din statul Orissa şi a ucis aproximativ 10.000 de oameni.

Fani a fost cel mai puternic ciclon de vară din ultimii 43 de ani care s-a abătut asupra acestui stat indian.