DISTRIBUIȚI

Ciclonul Emnati a lăsat în urmă cel puţin patru morţi în Madagascar şi a afectat zeci de mii de persoane de pe insula deja lovită recent de mai multe furtuni tropicale şi de un ciclon, informează vineri AFP care citează autorităţi locale, potrivit agerpres.

„Patru decese au fost înregistrate în Farafangana”, un oraş costier din sud-est, potrivit unui bilanţ provizoriu emis de Biroul naţional pentru mangementul riscurilor (BNGRC).


Citește și : Rusia rămâne FĂRĂ stand la Mobile World Congress

Aproape 72.200 de persoane au fost afectate, iar mai multe drumuri şi un pod au fost avariate.

Emnati a lovit insula la începutul acestei săptămâni, furtuna fiind însoţită de rafale de până la 140 km/h.

Madagascar, care este una dintre cele mai sărace ţări de pe planetă, este afectată în mod regulat de furtunile şi cicloanele care traversează în fiecare an Oceanul Indian în timpul sezonului ciclonic (noiembrie-aprilie).

La începutul lunii februarie, ciclonul Batsirai a ucis cel puţin 121 de persoane, a distrus mii de gospodării şi a devastat recoltele.

Citește și :  Erdogan critică NATO şi UE pentru lipsa de acţiune

În ianuarie, furtuna tropicală Ana a provocat moartea a aproximativ 100 de persoane în Madagascar, Mozambic, Malawi şi Zimbabwe.

Madagascar se confruntă, de asemenea, de mai multe luni, cu o secetă extremă într-o zonă vastă din sudul teritoriului său, care a provocat malnutriţie acută şi a dus la regiuni afectate de foamete.