DISTRIBUIȚI
ROHOBOTH BEACH, DE - JANUARY 04: Icycles hang from a storefront as a jogger runs past in the snow, on January 4, 2018 in Rehoboth Beach, Delaware. A winter storm is traveled up the east coast of the United States dumping snow and creating blizzard like conditions in many areas. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Serviciile meteorologice americane au emis avertismente de vreme rea pentru treisprezece state, în condiţiile în furtuni de zăpadă şi vânturi de mare viteză au lovit joi coasta de est în cadrul aşa-numitului „ciclon-bombă”, relatează DPA, potrivit agerpres.

Zăpada a căzut peste palmierii din Florida, iar podurile îngheţate au fost închise în statul Carolina de Sud. Totuşi, nord-estul ţării a fost cel dur lovit de furtună, serviciul meteorologic al Agenţiei federale americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA) avertizând că în regiunea New England vor exista condiţii de viscol.


În statul Connecticut, din sudul regiunii New England, media locale au relatat despre scene de panică şi de intimidare, difuzând imagini cu rafturi de pe care au dispărut pâinea şi apa. Guvernatorii locali şi autorităţile au declarat stare de urgenţă.

În New Jersey s-au folosit mai multă sare şi nisip pe drumuri în timpul actualei furtuni decât în întreaga iarnă a anului trecut.

Temperaturile scăzute şi zăpada nu sunt neobişnuite în nord-estul SUA pentru această perioadă a anului, dar media a avertizat de mai multe zile în privinţa aşa-numitului „ciclon-bombă”.

În Washington şi New York se prognozează temperaturi care vor scădea până la minus 17 grade Celsius, iar meteorologii susţin că vânturile extrem de reci din New England dau senzaţia că temperatura a coborât până la minus 40 de grade Celsius.

În New York toate zborurile de pe aeroporturile LaGuardia şi JFK au fost anulate până joi la prânz din cauza „vânturilor puternice şi a condiţiilor de furtună”.

Noul primar Bill de Blasio a declarat că se aşteaptă 25 de centimetri de zăpadă în unele părţi ale oraşului şi a avertizat că viteza vântului va creşte, cu rafale de până la 80 km pe oră.