DISTRIBUIȚI
Haute Provence Info

Aproximativ 50.000 de manifestaţii ale ”vestelor galbene” au avut loc de la începutul mobilizării, la 17 noiembrie 2018, declară ministrul francez de Interne Christophe Castaner pentru Le Journal du Dimanche (JDD), relatează AFP, potrivit news.ro .

La ”actul 31”, sâmbătă, aproximativ 7.000 de persoane au participat la mainfestaţii – între care 1.000 la Paris, iar câteva sute la Toulouse, Montpellier, Mâcon, Lille sau Maubeuge, potrivit autorităţilor.


Citește și : Macron vrea să rupă relaţiile cu aliaţii spanioli din Parlamentul European

Tensiuni au izbucnit sâmbătă în capitală, dar şi la Toulouse.

În total 17 persoane au fost reţinute, pentru că au aruncat cu proiectile, a anunţat prefectura din Haute-Garonne, precizând că doi manifestanţi au fost răniţi.

Christophe Castaner subliniază că refuză, la fel ca alţi oficiali, expresia ”violenţe poliţste”.

”De fiecare dată când este semnalat un comportament litigios, se deschise o anchetă. Dacă au existat greşeli, ele au fost sancţionate”, afirmă ministrul.

Potrivit Ministerului de Interne, 11 decese s-au înregistrat de la începutul mobilizării ”vestelor galbene”, 2.500 de răniţi în rândul manifestanţilor – între care 76 grav -, 1.800 de răniăţi în rândul forţelor de ordine, iar peste 7.400 de proceduri judiciare au fost declanţate contra ”vestelor galbene”.

Citește și : India adoptă taxe vamale de retorsiune asupra unei serii de 28 de produse americane

Poliţia poliţiei, IGPN, a anunţat că a făcut obiectul a 265 de sesizări judiciare de la începutul manifestaţiilor. Ea a precizat că 40% dintre ele au fost transmise justiţiei.