DISTRIBUIȚI
Fortune

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a îndemnat statele europene, într-un articol de opinie publicat miercuri, să fie „umăr la umăr” pentru a răspunde crizei noului coronavirus cu măsuri bugetare, într-un moment în care se confruntă cu probleme în a ajunge la o înţelegere, notează AFP, potrivit agerpres.

„Componenta bugetară ca răspuns la această criză este vital să fie suficient de puternică în întreaga zonă euro. Guvernele trebuie să fie umăr la umăr pentru a desfăşura ansamblul politicilor optime în faţa unui şoc comun de care nimeni nu este responsabil”, a scris Christine Lagarde într-un articol publicat pe site-ul cotidianul francez Le Monde.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Aceste afirmaţii au fost făcute exact în ziua o reuniune maraton a statelor membre ale UE pentru a găsi un răspuns economic comun în faţa coronavirusului s-a încheiat cu un eşec. Olanda în special a refuzat să cedeze la cerinţele unor ţări din sudul continentului ca Italia.

„Dacă nu se refac toate ţările, celelalte vor avea de suferit. Arătându-ne solidari, ne servim de fapt propriile interese”, a ţinut să sublinieze Christine Lagarde.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

„O aliniere totală a politicilor bugetare şi monetare şi egalitatea de tratament în faţa coronaviruslui sunt cel mai bun mijloc de a ne proteja capacitatea de producţie şi locurile de muncă, pentru a regăsi o rată a creşterii şi inflaţiei sustenabilă atunci când pandemia va lua sfârşit”, a mai afirmat preşedinta Băncii Centrale Europene.

Membrii Eurogrupului, instanţa care îi reuneşte pe miniştrii de finanţe din zona euro, urmează să discute din nou prin videoconferinţă joi spre seară.