DISTRIBUIȚI
cnn

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, propus de preşedintele Donald Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus mărturie joi în Comisia senatorială pentru Afaceri Judiciare, relatează CNN, potrivit mediafax.

Christine Blasey Ford a venit joi în fața instanței pentru a depune mărturie împotriva judecătorului american, acuzat că a agresat-o sexual în anul 1982, împreună cu un alt băiat, în timpul unei petreceri din timpul liceului.


Citește și : Salvini cere la Tunis repatrierea tunisienilor sosiţi ilegal în Italia şi ‘stoparea’ migraţiei ilegale

Ford a declarat că agresiunea „i-a afectat drastic viața” și că pentru foarte mult timp, a fost „prea speriată și rușinată să împărtășească detaliile cu altcineva”.

Întrebată care este cea mai puternică amintire a ei din seara agresiunii, Ford a declarat că nu va reuși niciodată să uite cum „Brett și Mark se amuzau pe seama ei”.

Christine Blasey Ford a motivat apariția ei în fața unui juriu pentru a-l acuza pe Brett Kavanaugh: „Am stat și am calculat zilnic posibilele riscuri și beneficii. Presiunea reporterilor devenise prea mult de suportat, trebuia să spun ce aveam de zis”.

Ford, profesor universitar în California, ceruse mai întâi o anchetă a FBI legată de judecătorul american, dar nu a primit un răspuns favorabil.

Citește și : Bruxellesul a redus drastic ajutorul către Turcia destinat unei posibilei aderări a ţării la UE

Brett Kavanaugh a respins acuzaţiile. Donald Trump i-a luat apărarea candidatului pentru postul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, cerându-i reclamantei să prezinte concluziile anchetei poliţiei din anul 1982. Preşedintele SUA afirmă că acuzaţiile au rolul blocării procedurii de numire a candidatului în funcţia de judecător la instanţa supremă.