DISTRIBUIȚI

Autorităţile din China au anunţat luni executarea bărbatului care a atacat cu cuţitul copii dintr-o grădiniţă, acum doi ani, informează Xinhua şi Reuters, potrivit agerpres.

Execuţia a avut loc vineri, după ce Curtea Supremă a aprobat aplicarea pedepsei capitale în cazul lui Qin Peng’an, fermier din comuna Pinxiang, provincia autonomă Guangxi Zhuang (sud), au precizat autorităţile.


Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

La 4 ianuarie 2017, bărbatul a atacat cu un cuţit de bucătărie copiii de la o grădiniţă din apropiere de oraşul Pinxiang, după o ceartă cu un vecin. Patru copii au fost răniţi grav şi opt uşor în urma atacului. Bărbatul a fugit iniţial, dar ulterior s-a predat poliţiei.

În pofida eforturilor de a reduce numărul execuţiilor, acesta se menţine mai ridicat în China decât în orice altă ţară, conform estimărilor făcute de grupuri pentru drepturile omului, notează Reuters. În decembrie, un judecător al Curţii Supreme chineze a explicat că autorităţile nu pot renunţa la pedeapsa cu moartea întrucât opinia publică o susţine.

Citeşte şi: Globurile de Aur 2019. Avem lista completă a premianţilor