DISTRIBUIȚI
REUTERS

O delegație chineză condusă de vicepremierul Liu He va călători începând cu 13 ianuarie la Washington pentru semnarea acordului comercial în „primă fază” SUA-China, transmite luni Reuters, citând un cotidian asiatic, conform mediafax.

Delegația chineză va reveni la Beijing pe 16 ianuarie, a precizat o sursă apropiată situației pentru South China Morning Post.


Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

Delegația chineză plănuia original să plece spre Washington săptămâna aceasta însă a fost nevoită să-și modifice planurile după ce președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că va semna acordul în primă fază cu China în data de 15 ianuarie.

După o discuție prelungită, partea chineză a decis să-și pună în acord planurile pentru data semnării cu cele ale lui Trump.

Niciunul dintre cele două state nu a confirmat oficial vizita vicepremierului Liu He.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

Statele Unite și China au convenit la începutul lunii decembrie un tratat comercial limitat ce are în vedere reducerea unor tarife americane pe bunuri de origine chineză și relansarea achizițiilor de bunuri americane de către Beijing.

Un text oficial nu a fost încă făcut public de niciuna dintre părți, însă prima fază a acordului ar include și protecții mai puternice pentru drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor americane ce operează în China și pedepse mai aspre pentru combaterea furtului de proprietate intelectuală.