DISTRIBUIȚI
afp

Autorităţile chineze au informat oamenii să stea departe de frontiera Coreei de Nord, care a interzis chinezilor să intre în ţară din cauza riscului de coronavirus. Regimul de la Phenian a avertizat că aceștia ar putea fi împuşcaţi de nord-coreeni, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Coreea de Nord şi China, două state aliate, împart o graniţă de aproximativ 1.400 de kilometri, care devine uşor de traversat iarna, atunci când râurile care separă cele două ţări îngheaţă.


Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

Rezidenţii localităţilor Jian şi Baishan din China au primit un avertisment tipărit săptămâna aceasta. Aceştia nu au voie să se apropie de graniţă, să pescuiască sau să arunce gunoaie în râurile de la frontieră.

„Ni s-a spus că putem fi uciși dacă ne apropiem prea mult de zona de frontieră”, a spus pentru Reuters un proprietar de restaurant din Jian, localitate separată de Coreea de Nord de râul Yalu.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

„Organele de securitate publică vor monitoriza frontiera 24 de ore pe zi, iar oricine va fi găsit apropiindu-se de graniță riscă detenție administrativă” se arată în mesajul transmis de poliția chineză.