DISTRIBUIȚI
Twitter

Locuitorii din Wuhan, primul oraș lovit de pandemia de coronavirus, au sărbătorit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu artificii, după ce în ultimele două zile singurii diagnosticați cu virusul Covid-19 au fost oameni sosiți din alte țări, anunță South China Morning Post, potrivit mediafax.

Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost primul lovit de pandemia de coronavirus. Primul pacient infectat cu virusul COVID-19 a apărut în Wuhan în luna noiembrie a anului trecut, estimează epidemiologii. Ultimele două luni au însemnat carantină totală pentru locuitorii oraşului.


Citește și: Columbia intră în izolare generală obligatorie

Acum, când numărul cazurilor noi de coronavirus este 0, oraşul încearcă să revină la normal. În ultimele două zile, singurii diagnosticaţi cu noul coronavirus au fost pacienţi sosiţi din alte ţări, care se aflau în izolare.

South China Morning Post notează ca la Wuhan oamenii au celebrat cu artificii, în noaptea de vineri spre sâmbătă, victoria împotriva virusului.

Nu toate cartierele oraşului au fost declarate sigure, însă oamenii sunt din ce în ce mai optimişti.

Şi în alte oraşe din provincia Hebei restricţiile au început să fie ridicate.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice

Nu toţi locuitorii sunt încă dornici să iasă din case. Unii spun că deocamdată pericolul nu a trecut. Este cazul lui Wen Ji, care a vorbit pentru South China Morning Post: „Eu nu cred încă în datele furnizate de autorităţi şi prefer să rămân în izolare o perioadă”.

China a avut peste 80.000 cazuri de îmbolnăviri şi peste 3.000 de morţi.

Oraşul care se confruntă în continuare cu epidemia este Hong Kong. Acolo au fost diagnosticaţi numai vineri 37 de îmbolnăviţi.