DISTRIBUIȚI
Global Look Press

O prelegere specială, susţinută de membrii echipajului Shenzhou-13 pentru elevii de pe Pământ, a început joi la bordul modulului viitoarei staţii orbitale chineze, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

După ce şi-au prezentat modul de viaţă şi de lucru la bordul staţiei spaţiale, Zhai Zhigang, Wang Yaping şi Ye Guangfu au trecut la demonstrarea unor experimente ştiinţifice.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Membrii echipajului au, de asemenea, programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri în timp real, prin apel video, potrivit Agenţiei spaţiale chineze pentru zboruri cu echipaj uman (CMSA).

Sala principală de clasă se află la Muzeul de Ştiinţă şi Tehnologie din China. Alte săli de clasă aflate în direct cu astronauţii sunt în oraşul Nanning din regiunea autonomă Guangxi Zhuang din sudul Chinei, în Wenchuan (provincia Sichuan), în Hong Kong şi Macao.

Cei trei astronauţi au andocat la staţia spaţială chineză pe 16 octombrie, în cadrul celei mai lungi misiuni cu echipaj uman a Chinei, al cărei principal scop este construcţia staţiei spaţiale.

În iunie 2013, astronauta chineză Wang Yaping, asistată de ceilalţi doi membri ai echipajului Shenzhou-10, a susţinut prima prelegere live din spaţiu a Chinei, pentru 60 de milioane de elevi din ţară.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

Misiunea Shenzhou-13 va depăşi de două ori precedentul record de durată al unei misiuni spaţiale chineze cu echipaj uman, stabilit în septembrie de astronauţii care au participat la misiunea precedentă, Shenzhou-12, şi care au petrecut trei luni la bordul modulului Tianhe, deocamdată singurul aflat pe orbita terestră dintre cele trei segmente care vor alcătui viitoarea staţie spaţială.

Denumită Tiangong („Palatul celest”), staţia spaţială chineză va avea o mărime asemănătoare cu cea a fostei staţii sovietice MIR (1986-2001), iar durata sa de funcţionare va fi de cel puţin zece ani.