DISTRIBUIȚI
Reuters

China va trimite peste 2 milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene, în timp ce Europa a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează AFP, scrie agerpres.

Într-un mesaj video pe Twitter, von der Leyen a declarat că premierul chinez Li Keqiang i-a spus la telefon că a fost trimis materialul medical.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

„Convergem asupra faptului că lupta împotriva coronavirusului este globală şi că trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile. China nu a uitat de ajutorul pe care Comisia i l-a acordat în ianuarie, când ea a fost centrul epidemiei”, a declarat von der Leyen.

Livrarea materialului, aşteptat „în curând”, va include 2 milioane de măşti chirurgicale, 200.000 de măşti de tip N-95 (de asemenea de protecţie) şi 50.000 de teste pentru coronavirus.

În ianuarie, UE a trimis 50 de tone de echipament medical în China, a amintit Ursula von der Leyen.

Grupul Alibaba, un gigant chinez al comerţului electronic, a trimis, de asemenea, prin intermediul fundaţiei sale, măşti în Franţa şi Italia pentru a le ajuta să combată răspândirea virusului.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate

Pornind din China în decembrie, COVID-19 a ucis deja peste 8.000 de oameni în întreaga lume, pentru prima dată miercuri cu un număr total de decese mai mare în Europa decât în Asia.

Cu 684 de decese noi în ultimele 24 de ore la 78.766 de cazuri, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid.