DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Un magnat australian din industria minieră a anunţat miercuri un acord privind importul din China a 10 milioane de teste pentru depistarea noului coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Andrew Forrest, şeful gigantului minier Fortescue, a declarat că şi-a folosit contactele pentru a asigura o comandă de teste de la grupul chinez de biotehnologie BGI, cu un cost semnificativ mai mic decât cel al concurenţei.


Citește și : Trump laudă America: ‘Avem 1 milion de contaminări pentru că testăm cel mai bine!’

Australia este una dintre ţările care a reuşit cu succes să limiteze răspândirea COVID-19. Ea a reuşit să testeze circa 500.000 de persoane dintr-o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Livrarea acestor noi teste ar putea contribui în mod considerabil la îmbunătăţirea programului de urmărire şi de trasabilitate din ţară, contribuind astfel la relansarea economiei australiene, a declarat ministrul sănătăţii Greg Hunt.

„Pentru australieni, acest lucru înseamnă că avem lanţuri de aprovizionare, capacitate sanitară şi că suntem pe drumul de revenire la normalitate”, a mai spus el.

Acordul survine în condiţiile în care Australia şi China sunt încă în dispută în legătură cu subiectul pandemiei.

Citește și : IZOLAREA ar putea conduce la 7 milioane de sarcini neplanificate

Beijingul a criticat Canberra, care a solicitat o investigaţie independentă asupra modului în care China a gestionat pandemia de coronavirus după apariţia sa în Wuhan. În cursul acestei săptămâni, ambasadorul Chinei la Canberra a ameninţat că va boicota anumite produse australiene.

Industria minieră australiană depinde foarte mult de companiile chineze, în timp ce China are nevoie de resurse minerale australiene pentru dezvoltarea sa economică.