DISTRIBUIȚI
thedrive.com

China a denunţat, miercuri, decizia Administraţiei Donald Trump de a vinde 66 de avioane de vânătoare F-16 Taiwanului, avertizând că va sancţiona companiile americane implicate în acest contract, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.

„China va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele, inclusiv prin impunerea de sancţiuni asupra companiilor americane implicate în vânzarea acestor arme Taiwanului”, a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.


Citește și: SUA vinde zeci de avioane F-16 în Taiwan

Departamentul de Stat de la Washington a aprobat marţi eventuala vânzare către Taiwan a 66 de avioane multirol de tip F-16V.

Statele Unite vor „suporta toate consecințele” dacă vor vinde Taiwanului avioane multirol F-16, a avertizat recent Administraţia de la Beijing.

Citește și: Trump și Maduro anunță discuții la nivel înalt între Caracas şi Washington

Relaţiile dintre SUA şi China sunt deja tensionate din cauza conflictului comercial şi a crizei din Hong Kong.

Beijingul consideră Taiwanul provincie chineză şi a intensificat prezenţa militară în jurul insulei de când a fost instalat la putere la Taipei, în mai 2016, preşedintele cu tendinţe separatiste Tsai Ing-Wen.