DISTRIBUIȚI
Quartz

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a transmis vineri premierului indian, Narendra Modi, că Administraţia de la Beijing este pregătită să ofere Indiei asistenţă pentru a face faţă pandemiei, informează mediafax.

Xi Jinping a transmis condoleanţe Indiei pentru numeroasele decese provocate de coronavirus şi a exprimat preocupare pentru situaţia epidemică, potrivit agenţiei China Nouă (Xinhua) şi cotidianului Global Times.


Citește și : Şapte credincioşi musulmani au fost ucişi de talibani la ieşirea dintr-o moschee din Afganistan

Administraţia de la Beijing intenţionează să trimită echipamente şi medicamente suplimentare Indiei în următoarele zile.

India este grav afectată de pandemie, raportând sute de mii de cazuri de infecţii în ultimele zile. Spre exemplu, joi au fost raportate 386.452 de cazuri de coronavirus în India şi 3.498 de decese.

Până în prezent, în India s-au înregistrat 3,16 milioane de cazuri de coronavirus şi 208.330 de decese. India se află pe locul al doilea în lume, după Statele Unite, în privinţa numărului cazurilor de coronavirus înregistrate.

Citește și : Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi au fost incluse pe lista organizaţiilor ‘extremiste şi teroriste’