DISTRIBUIȚI
totalgama.ro

China accelerează restricţiile asupra producţiei, comercializării şi utilizării produselor din plastic de unică folosinţă, a precizat duminică planificatorul economic de stat, ca parte din eforturile de a aborda una dintre cele mai mari probleme de mediu ale ţării, informează Reuters, scrie agerpres.

Cantităţi uriaşe de deşeuri plastice netratate sunt depozitate în gropi de gunoi sau aruncate în râuri. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, obiectele din plastic de unică folosinţă sunt una dintre cele mai mari provocări de mediu la nivel global.


Citește și : Zeci de morți în urma unui atac al rebelilor houthi în Yemen

Conform Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă, care, împreună cu Ministerul Ecologiei şi Mediului, a formulat noua strategie, pungile din plastic vor fi interzise în toate marile oraşe din China până la finalul anului 2020 şi în toate oraşele şi municipiile până în 2022. Pieţele care vând produse proaspete vor fi exceptate de la această interdicţie până în 2025.

Alte articole, precum tacâmurile din plastic de la restaurantele care vând mâncare la pachet, precum şi ambalajele din plastic pentru coletele trimise prin curier vor fi de asemenea eliminate treptat.

Până la finalul lui 2020, în industria restaurantele vor fi interzise paiele de unică folosinţă. Până în 2025, oraşele şi municipiile de pe teritoriul Chinei trebuie să reducă consumul de articole din plastic de unică folosinţă în industria restaurantelor cu până la 30%.

În unele regiuni şi sectoare vor fi impuse restricţii în ceea ce priveşte producţia şi comercializarea de produse din plastic, deşi nu este încă foarte clar care sunt regiunile geografice în care se vor aplica aceste interdicţii.

Citește și : Cel puțin șase persoane au murit din cauza ploilor torențiale în sud-estul Braziliei

China a interzis totodată importul de deşeuri din plastic şi folosirea deşeurilor din plastic medicale în producţia plasticului.

Producţia şi comercializarea pungilor din plastic cu o grosime mai mică de 0,025mm vor fi interzise, precum şi folia din plastic cu o grosime mai mică de 0,01mm folosită în agricultură.

China a accelerat totodată ritmul de reciclare şi construieşte zeci de baze pentru ”utilizarea complexă a resurselor” pentru a se asigura că mai multe produse sunt reutilizate ca parte a războiului cu deşeurile.