DISTRIBUIȚI

China s-a apărat vehement şi cu o neobişnuită lipsă de diplomaţie în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului în faţa criticilor venite mai ales din partea SUA şi a unor organizaţii pentru drepturile omului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Reprezentantul chinez i-a calificat, luni, pe aceşti critici drept terorişti şi a acuzat SUA de crime împotriva umanităţii, conform unei traduceri în engleză a discursului său distribuită de ambasada chineză la Geneva.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Reprezentanţii SUA şi altor ţări au acuzat anterior China – între altele – de reprimarea minorităţii musulmane uigure din regiunea Xinjiang şi au criticat Beijingul în legătură cu suprimarea protestelor antichineze din Hong Kong.

Diplomatul chinez a insistat că, dimpotrivă, populaţiile din Xinjiang şi Hong Kong se bucură de un trai sigur şi bun în demnitate.

El s-a referit la reprezentanţii unor organizaţii nonguvernamentale din cadrul Consiliului drepturilor omului ca fiind terorişti şi separatişti violenţi, adăugând că „genocidul şi crimele împotriva umanităţii comise de SUA sunt pur şi simplu prea numeroase pentru a fi enumerate”. Diplomatul chinez a menţionat tratamentul aplicat în trecut populaţiei indigene din Americi şi a afirmat că minim 100.000 de decese din Afganistan sunt imputabile SUA.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Acuzaţiile isterice ale SUA în special împotriva Chinei au scos la lumină tentativa sinistră a Washingtonului de a suprima şi îngrădi alte ţări sub pretextul drepturilor omului, a spus diplomatul chinez, Jiang Yingfeng, citat şi de Xinhua.

Pakistanul a luat poziţie în susţinerea Chinei din partea a 65 de ţări, subliniind că situaţia din Xinjiang şi Hong Kong reprezintă o problemă internă, a mai consemnat dpa.