DISTRIBUIȚI
PressTV

Decizia Chinei de a cumpăra avioane de război şi sisteme de rachete de la Federaţia Rusă este un act de cooperare normal între două ţări suverane, iar Statele Unite „nu au niciun drept să se amestece”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, potrivit news.ro .

„Abordarea SUA este o încălcare flagrantă a normelor relaţiilor internaţionale, o manifestare a hegemoniei şi o încălcare a relaţiilor dintre cele două ţări şi cele două armate”, a afirmat Wu într-un articol postat pe contul oficial de Wechat al Ministeului Apărării.


Citește și : Atentat în Iran: 24 de morţi şi 53 de răniţi (nou bilanţ oficial)

El a avertizat că SUA ar putea „să suporte consecinţele” dacă îşi vor retrage sancţiunile.

Washingtonul a anunţat joi seara că a sancţionat – pentru prima oară – o entitate străină din cauză că achiziţionat armament rus, şi anume o unitate a armatei chineze, care a achiziţionat avioane de vânătoare şi rachete de tip sol-aer. Statele Unite au introdus, de asemenea, numele altor 33 de persoane şi de entităţi ruse – din domeniile militar şi al informaţiilor din Guvernul de la Moscova – pe lista neagră cu persoane şi entităţi prin care este interzisă orice tranzacţie în domeniul armamentului, sub ameninţarea impunerii unor sancţiuni.

Citește și : Zarif: Administrația Trump este o amenințare la adresa păcii și securității în întreaga lume