DISTRIBUIȚI

China a subliniat marţi că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câştigător, după ce şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong-Ho, a afirmat că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul speră că oficialii americani şi cei nord-coreeni realizează că recurgerea la mijloace militare nu a fost niciodată o cale viabilă.


Totodată, China critică escaladarea verbală dintre Donald Trump şi regimul de la Phenian, a afirmat Lu Kang în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

Citeşte şi: Boris Johnson îi linişteşte pe românii din UK: ‘Am fi NEBUNI să îi lăsăm să plece!’

Schimbul de insulte şi ameninţări între Washington şi Phenian s-a intensificat după ce preşedintele Donald Trump a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situaţia de a-şi apăra ţara sau aliaţii – Coreea de Sud şi Japonia.

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat luni, la New York, că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spaţiul aerian nord-coreean.

Casa Albă a negat însă că Statele Unite ar fi declarat război Coreii de Nord. „Nu am declarat război Coreii de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane Sarah Sanders, adăugând că „niciodată nu este bine pentru o ţară să doboare un avion al altei ţări în spaţiul aerian internaţional”.