DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

China a denunţat luni „boala cronică” a rasismului în SUA, după moartea unui afroamerican în timpul arestării sale de către poliţie, deces aflat la originea manifestaţiilor violente din întreaga ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tulburările din mai multe oraşe americane sunt semnul „gravităţii problemei rasismului şi a violenţei poliţieneşti în SUA”, a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian.


Citește și: Fiica primarului din New York a fost ARESTATĂ în timpul protestelor

Purtătorul de cuvânt a sugerat o similitudine între violenţele din SUA şi cele care au zguduit anul trecut regiunea semiautonomă chineză Hong Kong.

Potrivit lui Zhao Lijian, reacţia SUA la manifestaţiile împotriva violenţelor poliţieneşti pe teritoriul lor sunt „un caz şcoală a dublului lor standard de renume mondial”.

Citește și: SUA au trimis în Brazilia două milioane de doze de hidroxiclorochină

„De ce SUA îi tratează ca pe nişte eroi pe partizanii violenţei şi ai aşa-zisei independenţe a Hong Kong-ului, calificându-i în acelaşi timp pe cei care denunţă rasismul drept ‘anarhişti’?”, s-a întrebat el.

Beijingul estimează că „forţe străine” sunt responsabile de agitaţia din Hong Kong şi califică manifestaţiile violente cele mai radicale drept „teroriste”.