DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

China a solicitat permisiunea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune Statelor Unite sancţiuni comerciale în valoare de aproximativ şapte miliarde de dolari anual legate de unele mărfuri americane, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Documente publicate marţi de OMC arată că, potrivit Beijingului, Washingtonul nu s-a conformat unei decizii a organizaţiei şi recomandărilor structurii de reglementare a disputelor din cadrul OMC.


Citește și : Donald Trump laudă „curajul incredibil” al pasagerilor zborului 93 care au luptat cu teroriştii pe 11 septembrie 2001

China a obţinut în 2016 o decizie a OMC în privinţa unei dispute privind metodologiile aplicate de SUA în procedurile anti-dumping. Decizia a fost confirmată printr-un apel, anul trecut, dar partea chineză consideră că americanii nu au făcut niciun efort semnificativ şi niciun progres în implementarea obligaţiilor care le revin.

Din acest motiv, China solicită suspendarea concesiilor şi altor obligaţii la un nivel echivalent cu pierderile sau daunele suferite, care se ridică la 7,043 miliarde de dolari anual.

Citește și : Vladimir Putin şi Xi Jinping au preparat împreună „blinî” şi au băut vodcă