DISTRIBUIȚI
The Hindu

China doreşte să ajute India care se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus, a declarat joi Ministerul de Externe chinez, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Beijingul este conştient că India este grav afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19 şi că există în această ţară o lipsă temporară de materiale necesare pentru prevenirea răspândirii cazurilor de coronavirus, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Wang Wenbin.


Citeşte şi: Armata israeliană a BOMBARDAT Siria – Black News

„China este dispusă să ofere sprijinul necesar şi ajutor”, a spus Wang, fără să ofere detalii în legătură cu ajutorul pe care îl poate acorda.

„Noul coronavirus este un duşman comun al întregii omeniri, iar comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a lupta împotriva epidemiei”, a spus oficialul chinez.

India a raportat joi aproape 315.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, un record mondial, într-o perioadă în care spitalele din New Delhi se confruntă cu o penurie de oxigen.

Citeşte şi: India, ţara cu cele mai multe infectări zilnice la nivel mondial – Black News

Al doilea val al epidemiei, pus îndeosebi pe seama unei ”duble mutaţii” a virusului, precum şi a menţinerii adunărilor publice, evenimente care au favorizat contaminările, a scos din nou în evidenţă problemele sistemului de sănătate învechit din India.

Mai multe spitale şi clinici din capitală au lansat un apel disperat către adminstraţia centrală pentru ca aceasta să le furnizeze de urgenţă rezerve de oxigen necesare sutelor de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică.