DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

China a transmis joi că salută invitația Statelor Unite de a organiza o nouă rundă de negocieri comerciale, în timp ce Washingtonul se pregătește să continue războiul comercial americano-chinez cu taxe pe mărfuri chinezești în valoare de 200 miliarde dolari, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Administrația Trump a invitat oficialii chinezi să reînceapă negocierile comerciale, a declarat miercuri consilierul economic al Casei Albe Larry Kudlow, știri care au dat naștere creșterii stocurilor asiatice, inclusiv acțiunilor chineze și monedei yuan.


Citeşte şi: Alunecare de teren pe una dintre cele mai populare insule din lume. Cel puţin trei oameni sunt răniţi – FOTO

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Geng Shuang a declarat reporterilor că autoritățile din China a salutat invitația, iar cele două țări au discutat detaliile întâlnirii.

„China a susținut întotdeauna că o escaladare a conflictului comercial nu este în interesul nimănui. De fapt, de la discuțiile preliminare de luna trecută de la Washington, echipele de discuții comerciale din cele două părți au menținut diverse forme de contact și au purtat discuții cu privire la preocupările fiecărei părți „, a spus el.

Larry Kudlow, care conduce Departamentul Economic al Casei Albe, a declarat pentru Fox Business Network că secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a trimis o invitație unor înalți oficiali chinezi, dar a refuzat să furnizeze detalii suplimentare.

Citeşte şi: România, pe urmele Ungariei! Viorica Dăncilă este chemată în plenul Parlamentului European