DISTRIBUIȚI
Reuters

Wang Yi, ministrul chinez de Externe, a respins sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, criticile Statelor Unite referitoare la acţiuni de reprimare şi activităţi militare, catalogându-le drept „minciuni” şi pledând pentru cooperare pe plan internaţional, scrie mediafax.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, şi secretarul de Stat, Mike Pompeo, „spun mereu aceleaşi lucruri despre China, sunt minciuni”, a declarat Wang Yi, potrivit agenţiei Associated Press.


Citește și : Lavrov: Victoria lui Assad este ‘inevitabilă’ la Idleb

„Cauza tuturor acestor probleme este că Statele Unite nu vor dezvoltarea rapidă şi modernizarea Chinei şi cu atât mai puţin vor să accepte succesul unei ţări socialiste”, a adăugat Wang Yi.

„China are dreptul să se dezvolte. Cea mai importantă sarcină pentru China şi Statele Unite este să aibă un dialog serios şi să găsească o modalitate ca două ţări cu sisteme sociale diferite să coexiste în armonie şi pace. China este pregătită şi sperăm că Statele Unite vor colabora cu noi”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Beijing.

Administraţia comunistă din China continuă acţiunile de reprimare internă, practicile economice incorecte şi activităţile militare agresive pe plan internaţional, inclusiv în Europa, a declarat sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, secretarul american al Apărării, Mark Esper.

Citește și : UE vrea ca G20 să ajungă la un acord privind impozitarea giganţilor digitali