DISTRIBUIȚI
twitter

China a anunţat că se opune ferm unor afirmaţii „eronate” din partea preşedintelui Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor a Congresului american, Eliot Engel, care a criticat Partidul Comunist al Chinei pentru poziţia sa privind protestele din Hong Kong, informează Reuters, potrivit news.ro .

Engel a afirmat într-un comunicat vineri că este „îngrijorat profund” de informaţiile privind abuzuri ale poliţiei în Hong Kong şi a criticat „răspunsurile din ce în ce mai dure şi portretizările propagandistice” ale Chinei.


Citește și : Atac armat la o petrecere la New York – Cel puțin o persoană a murit

Biroul Ministerului de Externe al Chinei de la Hong Kong a răspuns duminică printr-un comunicat dur, în care „face apel la politicienii străini să nu mai trimită mesajele greşite faţă de acest comportament violent”.

„Care sunt calificările politicienilor americani pentru a critica situaţia drepturilor omului, a libertăţilor şi a statului de drept din Hong Kong?”, a afirmat el.

Aceste declaraţii sunt cele mai recente dintr-o serie de comunicate ale Chinei prin care Beijingul atacă politicienii din Marea Britanie şi SUA pentru ceea ce numesc ei „amestecul în politica internă” a Hong Kong-ului.

Protestele din Hong Kong erau la început faţă de un proiect de lege care ar fi permis extrădarea infractorilor în China, însă după ce proiectul a fost suspendat, oamenii au cerut demisia liderului Carrie Lam şi doresc noi reforme democratice.

Citește și : Pelosi îl acuză pe Trump de atacuri rasiste asupra unui membru al Congresului