DISTRIBUIȚI
A Chinese flag flutters in front of the Great Hall of the People in Beijing, China, May 27, 2019. REUTERS/Jason Lee

Ambasada Chinei la Tokyo a anunţat duminică că va relua eliberarea de vize pentru cetăţenii japonezi, după aproape trei săptămâni de întrerupere provocate de o dispută diplomatico-sanitară, relatează AFP, potrivit agerpres.

China a încetat să elibereze vize pentru japonezi pe 10 ianuarie, drept represalii la înăsprirea regulilor de intrare în Japonia pentru persoanele care proveneau din China, unde numărul de infecţii cu COVID-19 a explodat.


Citește și : Netanyahu promite un răspuns ‘puternic, rapid şi precis’ dat ‘terorismului’, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est

Japonia a instituit teste PCR obligatorii pentru călătorii care vin din China, înainte de plecare şi la sosire. Beijingul a calificat drept „discriminatorie” această exigenţă japoneză, care era în continuare în vigoare duminică.

„Începând de astăzi, ambasada şi birourile consulatului general al Republicii Populare Chineze vor reîncepe să emită vize obişnuite pentru cetăţenii japonezi”, a anunţat ambasada, fără alte explicaţii, pe site-ul său de internet.

China a suspendat şi vizele pentru cetăţenii sud-coreeni după restricţiile sanitare similare adoptate de Seul. O decizie privind reînceperea eliberării de vize pentru cetăţenii sud-coreeni nu a fost încă anunţată.

Citește și : Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări