DISTRIBUIȚI
Twitter

Departamentul chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao a caracterizat drept „acțiuni aproape teroriste” violențele produse la aeroportul din Hong Kong în cursul unor proteste antiguvernamentale, informează site-ul publicației The Straits Times, potrivit mediafax.

Aeroportul din Hong Kong, unul din cele mai aglomerate din lume, a fost, începând de vineri, scena protestelor antiguvernamentale care au avut loc zilnic, însă acestea au fost în cea mai mare parte pașnice până marți, atunci când între protestatarii și forțele de ordine s-au pridus incidente violente.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

Violențele au izbucnit după ce o persoană a fost scoasă din incinta aeroportului de către medici. Respectiva persoană fusese rănită, fapt care a declanșat furia protestatarilor. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Din cauza protestelor, Aeroportul Internațional Hong Kong a anulat luni zborurile cu plecare din oraș, iar măsura a fost menținută și marți.

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate inițial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească

Administraţia de la Beijing, a afirmat luni că protestele din Hong Kong, care durează de 10 săptămâni, prezintă „indicii privind terorism”.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.