DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un act cu intenţia de a impresiona” şi o ”manipulare politică” care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest ‘boicot diplomatic’ pur şi simplu vine de nicăieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

”Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022”, a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ”atrocităţilor” comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului american şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.