DISTRIBUIȚI
REUTERS

Numărul noilor contagieri cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, în China în ultimele 24 de ore a fost de 62, faţă de cele 32 detectate în ziua precedentă, a informat miercuri Comisia Naţională a Sănătăţii, citată de EFE, potrivit agerpres.

Autorităţile sanitare chineze au raportat că 59 dintre cele 62 noi cazuri au fost diagnosticate la persoane care au călătorit în străinătate, aşa-numitele cazuri „importate” în timp ce restul de trei au fost contagieri locale, în provinciile Shandong (2) şi Canton.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

O sursă oficială a informat că la miezul nopţii (16:00 GMT) au fost consemnate două noi decese provocate de COVID-19, unul la Shanghai şi altul la Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei având, după ce marţi, pentru prima oară din luna ianuarie, statisticile raportaseră zero decese.

În pofida noilor cazuri, numărul total al infecţiilor „active” în această ţară asiatică a continuat să scadă până la 1.190 (dintre care 189 în stare gravă) în timp ce numărul pacienţilor externaţi este mai mare decât cel al noilor cazuri pozitive.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

În China, numărul total al persoanelor diagnosticate de la declanşarea pandemiei este de 81.802, dintre care au murit 3.333 de persoane, în timp ce alte 77.279 au fost externate după ce au învins boala.

De la extinderea pandemiei în întreaga lume, mulţi chinezi s-au întors acasă unde boala COVID-19 – potrivit cifrelor oficiale – pare să fi ajuns sub control. De aici şi numărul cazurilor „importate” din ultimele săptămâni, care provin din alte focare mondiale ale coronavirusului.