DISTRIBUIȚI
REUTERS

China a raportat 67 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus şi încă 6 decese produse în cursul zilei de miercuri, transmite joi DPA, potrivit agerpres.

Niciun nou caz nu a fost înregistrat în epicentrul original al epidemiei, în provincia Hubei, conform unui comunicat dat publicităţii joi de Comisia Naţională chineză pentru Sănătate.


Citește și : Belgia NU primește bolnavi de coronavirus din Italia sau Olanda

Autorităţile din Hubei au ridicat măsurile de izolare strictă ce i-a împiedicat pe rezidenţi să părăsească această provincie timp de peste 2 luni.

În afara capitalei acestei provincii, Wuhan, rezidenţii sănătoşi pot călători din nou în orice altă parte a Chinei. Cetăţenii din Wuhan rămân izolaţi până la 8 aprilie.

Toate cazurile raportate joi sunt „importate”, conform autorităţilor medicale.

Tot joi, autorităţile chineze au anunţat decizia de a limita în mod sever traficul aerian internaţional spre şi dinspre China, într-un efort de a stopa cazurile „importate”. Fiecare linie aeriană din China va putea opera câte o singură rută spre destinaţii externe pe săptămână, conform Administraţiei de Aviaţie Civilă din China (CAAC).

În mod similar, orice companie aeriană din afara Chinei nu poate opera mai mult de o singură rută spre şi dinspre China pe săptămână. De asemenea, fiecare zbor nu trebuie să depăşească 75% din capacitatea de pasageri a avionului. Aceste noi măsuri vor fi aplicate de duminică.

Citește și : Jakarta instalează staţii pentru spălarea mâinilor şi cabine pentru dezinfectare

De la începutul epidemiei, în luna decembrie a anului trecut, infecţia respiratorie acută COVID-19 a ucis 3.287 de persoane în China, dintr-un total de 81.285 infectaţi – dintre care, până în acest moment, 74.051 s-au însănătoşit complet.