DISTRIBUIȚI

China nu avea marţi ‘nicio informaţie’ de transmis cu privire la o eventuală întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping, în pofida faptului că liderul american a anunţat luni că se va întâlni la sfârşitul lui iunie cu omologul său chinez, informează AFP, potrivit agerpres.

În condiţiile în care războiul comercial între cele două ţări a cunoscut recent o nouă escaladare prin impunerea reciprocă de taxe vamale punitive, Trump a anunţat că va avea întrevederi cu omologii săi chinez şi rus în marja summitului G20 prevăzut să aibă loc la sfâşitul lui iunie în Japonia.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă face ceva, va suferi enorm!’

Liderul de la Washington, care s-a angajat într-o confruntare cu Beijingul legată de comerţ impunând vineri taxe vamale suplimentare de 200 de miliarde de dolari asupra bunurilor chineze, a estimat că întâlnirea cu preşedintele chinez urmează să fie „fructuoasă”. Încă o dată, el a afirmat că Statele Unite sunt într-o poziţie de forţă pentru a negocia cu China. În opinia sa, gigantul asiatic doreşte un acord.

Cu toate acestea, întrebat în legătură cu această perspectivă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat că nu are ‘nicio informaţie pe moment’. ‘Cei doi şefi de stat menţin contactul pe diferite căi’, s-a limitat el să declare în faţa presei.

Citeşte şi: Atac al talibanilor în Pakistan (VIDEO): Patru poliţişti au fost ucişi!

În ceea ce priveşte o întrevedere cu Vladimir Putin, agenţiile de presă ruse au informat luni seara că ‘nu există un acord’ asupra unei întrevederi cu Donald Trump în marja summitului G20.