DISTRIBUIȚI
Kyodo News

O ninsoare la Beijing, surprinzătoare pentru această perioadă a anului, a pus capăt unui interval de cinci luni (145 de zile) fără precipitaţii în capitala Chinei, reprezentând cea mai mare perioadă de secetă în 47 de ani în această metropolă, relatează sâmbătă EFE.

Precipitaţiile, deosebit de abundente la mijlocul zilei de sâmbătă, au înregistrat 0,3 milimetri în capitală, deşi în zonele din afara oraşului, precum în districtul Yanqing, au ajuns să măsoare 2,8 milimetri.


Citește și : Franţa, Germania și Marea Britanie propun noi sancţiuni vizând Iranul

Până acum, cea mai mare perioadă fără precipitaţii în capitala chineză era de 114 zile, înregistrată între octombrie 1970 şi februarie 1971.

Ninsorile au coincis cu o zi importantă din punct de vedere politic, marcată sâmbătă de realegerea Adunării Naţionale Populare a lui Xi Jinping ca preşedinte al Chinei, pentru al doilea mandat de cinci ani.

În mod tradiţional, autorităţile dispun închiderea căldurii în centralele din zonele rezidenţiale la 15 martie, însă anul acesta s-a decis prelungirea furnizării agentului termic cu încă cinci zile, până la 20 martie.

Citește și : Mexic : Cartelurile drogurilor încearcă să influenţeze alegerile din iulie (Alfonso Navarrete)