DISTRIBUIȚI
Khyber News

China doreşte ca SUA să revină cât mai repede la „pace, stabilitate şi securitate” după asaltul asupra Capitoliului din Washington întreprins de susţinători ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, informează joi dpa, potrivit agerpres.

„Credem că poporul american îşi doreşte securitate şi linişte, mai ales în contextul pandemiei” de COVID-19, a declarat joi Hua Chunying (foto), purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez. „Sperăm ca poporul american să se bucure de pace, stabilitate şi securitate cât mai curând posibil”, a adăugat el.


Citește și: Femeia care a murit în incidentele din Congresul american a fost ÎMPUȘCATĂ de polițiști

Totodată, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a făcut o paralelă cu protestele pro-democraţie în masă din Hong Kong, reamintind că protestatarii au intrat cu forţa în parlamentul regional în timpul unuia dintre protestele din 2019.

Internauţii şi unele mass-media din China făceau la rândul lor comentarii acide joi, pe reţelele sociale, în legătură cu scenele de haos de la Capitoliu, fără a ezita să facă o paralelă între situaţia de la Washington şi manifestanţii pro-democraţie din Hong Kong.

Citește și: Reacții internaționale la evenimentele bulversante din SUA

Fosta colonie britanică a fost zguduită în 2019 de o amplă mişcare de contestare împotriva tutelei, considerate în creştere, din partea Beijingului. Majoritar paşnică la început, mişcarea de contestare a dus la violenţe, mai ales atunci când manifestanţi au pătruns în interiorul „Legco”, parlamentul local.