DISTRIBUIȚI
XINHOA

China este „extrem de îngrijorată” şi „se opune cu tărie” noului test de rachetă nord-coreean, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, care a îndemnat totodată Phenianul să se abţină de la escaladarea tensiunilor, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

„China îndeamnă cu tărie Coreea de Nord să respecte rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU”, a afirmat Geng Shuang. „Nu faceţi gesturi care agravează tensiunile legate de situaţia din peninsulă”, a spus acesta.


Citeşte şi: Turcia a emis mandate de arestare pentru 360 de persoane

China speră ca toate părţile să acţioneze cu precauţie pentru menţinere păcii şi stabilităţii, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAE chinez în conferinţa de presă obişnuită.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) a anunţat miercuri că a efectuat un test reuşit al unei noi rachete balistice intercontinentale despre care susţine că este „echipată cu o ogivă grea extrem de mare capabilă să lovească întreg continentul american”. Ulterior, preşedintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreei de Nord, făgăduind: „ne vom ocupa de asta”.

Phenianul nu a furnizat imagini care să poată fi analizate de experţi independenţi, dar primele evaluări ale traiectoriei arată că este vorba într-adevăr de o rachetă mai puternică, având o rază de acţiune estimată de 13.000 km.